Leve de zee    |    Voor Groot & Klein    |     Op en langs het water     |     Met de tram   |     Zeer gezond   |    Lekker tafelen

Op en langs het water

Zeilwagenrijden

Zeilwagenrijden is een spectaculaire zeilsport voor wie van wind, snelheid en avontuur houdt. Geen motorgeronk, geen uitlaatgassen, alleen het geluid van de roffelende wielen op het harde zand en het fluiten van de wind in het strak gespannen zeil, begeleiden de zeilwagen.
Het unieke van zeilwagenrijden is de combinatie van snelheid, rust en strand. Daarmee is de sport aantrekkelijk voor zowel recreanten als wedstrijdzeilers.

Naast de uitgebreide mogelijkheden om recreatief op de Belgische stranden te zeilen, blijkt dat wedstrijden een spectaculaire dimensie aan de sport toevoegen : topsnelheden van 100 km/h bij windkracht 6 zijn voor wedstrijdwagens en getrainde piloten weggelegd…

Niettegenstaande de eerste zeilwagens in 1900 reeds over het strand reden, kreeg de sport pas het laatste decennium meer bekendheid o.m. door de toenemende vrije tijd en de inspanningen die de LAZEF en de clubs leveren.

Het zeilwagenrijden als recreatiesport kent een spectaculaire aangroei van geïnteresseerden die via hun lidmaatschap bij een LAZEF-club kunnen rijden met clubwagens.
Het zeilwagenrijden als competitiesport daarentegen, is danig geëvolueerd. De technologische evolutie o.m. door het gebruik van composietmaterialen als carbon en kevlar vergt echter steeds grotere investeringen van de piloten.

Een dynamische ploeg aan het hoofd van de federatie en het feit dat zeilwagenrijden een uiterst attractieve sport is, rechtvaardigen de positieve toekomstverwachting voor deze sport.

–> individuele lessen

–> lessen voor groepen, scholen en bedrijven

–> gratis kennismaken op promotiedagen

–> mobiele zeilwagenschool

–> Dé Watersportdag

–> via lidmaatschap bij een club

Clubhuis

Het clubhuis is gelegen in de Dynastielaan 20 te 8660 De Panne.

Het clubhuis is elk weekend open van 11 tot 17 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het clubhuis elke dag open vanaf 11 tot 19 uur.

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er elke vrijdagavond Pot Luck Barbecue vanaf 19 uur.

Tel clubbar: +32(0)58 420808

Kitesurflessen

Wil je graag leren kitesurfen met een privéleraar op een ontspannen en snelle manier, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan garant voor de meest efficiënte en veilige cursussen van België.

Stap 1: Veilige plek uitkiezen om te kiten.
Leren vliegeren met een powerkite.
Uitleg en testen van de veiligheidssystemen.
Kennismaking met 4lijns-kite.

Stap 2: Beoordelen van de weersvoorspelling.
Beoordelen van windsnelheid en windrichting.
Herhaling basis vorige les.
Self rescue.
Downwind bodydraggen.
Upwind bodydraggen.
Kite herstarten.

Stap 3: Board keuze.
Uitleg voorrangsregels.
Theorie van het waterstarten.
Praktijk van het waterstarten.
Snelheid leren beheersen en stoppen.

Je kan zelfstandig kitesurfen!

Note: na stap 3 oefen je zelf verder. Wij hebben jou alles aangeleerd wat nodig is om de sport veilig te beoefenen. Verder les volgen op dit niveau is niet noodzakelijk.

Side Shore Surfers, De Panne.
Zeedijk 109
8660 De Panne.
GPS: Pierre Bortierplein

VRAGEN?